02 januari 2017

Reclassering zoekt vrijwilligers voor begeleiding zedendaders

Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers in het Noorden en Oosten van het land voor de begeleiding van zedendaders. Hierbij worden zij ondersteund door professionals van onder meer de reclassering. Dit gebeurt vanuit COSA dat gericht is op de resocialisatie van zedendaders. Met als doel om nieuwe slachtoffers te voorkomen. Aanmelden kan via deze websitepagina.


De reclassering heeft behoefte aan vrijwilligers in de Veluwe-regio, Harderwijk, Nunspeet en omgeving. Ook in Nijmegen, Arnhem, Deventer, Zwolle en Zutphen zijn vrijwilligers nodig. Voor Noord-Nederland gaat het om Groningen, Leeuwarden en Assen en omgeving.

Isolement doorbreken
COSA-vrijwilligers helpen sociaal isolement te doorbreken en reflecteren op gedrag van de veroordeelde. Ook richt COSA zich op het signaleren van eventueel risicogedrag. Door actief aan de slag te gaan met het sociale leven van zedendaders neemt de kans op herhaling af.  Meerdere onderzoeken tonen aan dat met COSA de recidive wordt teruggedrongen.

Teamverband
Een team van drie tot vijf vrijwilligers begeleidt samen één zedendader. Zij worden gecoacht door een coördinator van COSA die bij Reclassering Nederland werkt. Ook is er ondersteuning vanuit andere professionals, zoals de politie en de GGZ. Alle daders die meedoen aan COSA staan onder verplicht toezicht van de reclassering.

Training & begeleiding
Vrijwilligers krijgen vooraf een training en doorlopende begeleiding. COSA-vrijwilligers geven aan dat ze meedoen om: nieuwe slachtoffers te voorkomen, bij te dragen aan een veiliger samenleving en hulp te bieden bij resocialisatie.

Filmpje
In dit filmpje op YouTube komen vrijwilligers, een dader en professionals aan het woord over COSA.

 Ga naar de overzichtspagina van nieuws

Reclassering Nederland   |  Postbus 8215   |  3503 RE Utrecht   |  Telefoon: 088-80 41000
De website van Reclassering Nederland maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten