Info voor kinderen

Jouw vader of moeder zit in de gevangenis in het buitenland, dat is heel moeilijk. Misschien durf je het ook niet op school of aan vriendjes en vriendinnetjes te vertellen. Vanuit het buitenland kan het ook lastig zijn om contact met elkaar te hebben, je kan niet of moeilijk met elkaar bellen en als je wilt schrijven weet je misschien ook niet altijd wat je dan moet opschrijven.

Om jou en je vader of moeder hierbij te helpen hebben wij een poster gemaakt. Hier staan tips en ideeën op over wat jullie naar elkaar kunnen sturen. Misschien heb je hem al van ons gekregen, zo niet dan kun je hem hier vinden.

Erover praten

Als een van je ouders het buitenland in de gevangenis zit en je wilt erover praten, kun je ook altijd contact opnemen met gevangenenzorg.

De Kindertelefoon

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt ook met ze chatten als je dat liever wilt.

Expertisecentrum K I N D

Lees hier meer over deze netwerkorganisatie

Voorbeelden van anderen

De Kinderombudsman en Exodus Nederland hebben kinderen en jongeren waarvan de vader of moeder in de gevangenis zit of heeft gezeten, gevraagd een tijdlijn te maken van hun eigen verhaal. Wist je dat er van ongeveer 25.000 kinderen een vader of moeder in de gevangenis zit? De vraag die centraal stond was: op welk moment had jij welke informatie, hulp of steun nodig?

Hier kun je lezen wat er uit deze verhalen is gekomen.