Ben je voor je studie op zoek naar informatie over het werk van Reclassering Nederland of wil je onderzoek doen? Op deze website vind je informatie over wat wij doen, onze producten, missie en visie, geschiedenis en nog veel meer. 

Bij 'wat wij doen' vind je per onderwerp uitgebreide informatie over specifieke onderwerpen. Onder 'ik moet naar de reclassering' vind je meer informatie over wat er op je af komt als je een toezicht opgelegd krijgt, er een reclasseringsadvies over je geschreven wordt of als je veroordeeld bent tot het uitvoeren van een werkstraf en nog veel meer. 

Onderzoek

Wij hanteren geen lijst met specifieke onderwerpen waarnaar wij onderzoek willen laten door studenten. Wel nodigen wij studenten uit om zelf voorstellen te doen voor onderzoek. Het is van groot belang dat je zelf initiatief toont, aangeeft wat je van ons vraagt en wat jouw onderzoek voor de reclassering oplevert. Let op, het indienen van een voorstel geeft geen enkele garantie op toekenning van een onderzoeksopdracht. Studenten kunnen een voorstel doen via dit formulier.

Heb je vragen over het doen van onderzoek bij Reclassering Nederland. Mail ze naar onderzoeksaanvragen@reclassering.nl

Archief

In het BHIC (Brabants Historisch Informatiecentrum) in Den Bosch bevindt zich het Historisch archief en bibliotheek van Reclassering Nederland en haar voorgangers. Geïnteresseerden vinden daar een schat aan informatie en historisch materiaal dat teruggaat tot de oprichting van het Nederlandsch Genootschap tot Zedelijke verbetering der Gevangenen in 1823. Klik hier voor meer informatie.

In 2023 bestaat Reclassering Nederland 200 jaar en is daarmee de oudste reclasseringsorganisatie ter wereld. Om dit te vieren is er een feestelijke website met diverse verhalen over de reclassering, reclasseringswerkers en andere interessante informatie: www.200jaarreclassering.nl