Naar de hoofdinhoud Naar de navigatie
Een vrouw met een lichtgetinte huidskleur die door een gang loopt met papieren in haar hand.

Onderzoeksaanvragen

Regelmatig vragen onderzoekers van onderwijsinstellingen, onderzoeksbureaus en studenten de reclassering om medewerking aan hun onderzoek. Dat waarderen we, want wetenschappelijk onderzoek toetst de kwaliteit van ons werk, stimuleert onze professionele ontwikkeling en draagt bij tot verbreding van kennis binnen onze organisatie.

Wij kunnen medewerking geven aan een beperkt aantal onderzoeken. Daarbij geven wij de voorkeur aan onderzoek dat past binnen onze eigen ambities en beleidsvoornemens. Wij hechten veel waarde aan de bescherming van de persoonsgegevens van allen met wie wij samenwerken. Wij werken dus volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Voorstel doen

Wil je een onderzoek bij de reclassering doen? Dan kun je hiervoor een verzoek indienen. Jouw voorstel wordt door de onderzoekscommissie van 3RO (de 3 reclasseringsorganisaties) beoordeeld. Eventueel nodigen we je uit voor een gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Als wij positief zijn over het onderzoeksvoorstel, schrijven wij hierover een advies aan onze directie. De directie besluit of het onderzoek uiteindelijk doorgaat.

Aanvraag onderzoeksbureau Aanvraag studenten

Vragen?

Heb je vragen over het doen van onderzoek bij Reclassering Nederland? Mail ze naar onderzoeksaanvragen@reclassering.nl.