Over onderzoek, effectief reclasseringswerk en nieuwsgierig blijven: Interview met Lector Jacqueline Bosker
Lees meer
Reclassering Nederland investeert samen met het Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering en Stichting Verslavingsreclassering GGZ in onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.
De 3 reclasseringsorganisaties (3RO) werken intensief samen met het lectoraat Werken in Justitieel kader aan Hogeschool Utrecht en het lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact aan de Saxion Hogeschool. Dat geldt ook voor de bijzondere leerstoel Reclassering aan de Vrije Universiteit van dr. Anja Dirkzwager.
Op diverse hogescholen in Nederland kunnen studenten kennismaken met de theorie en praktijk van het werken binnen een justitieel kader in de minor ‘Werken in gedwongen kader’. Ook kan aan de Hogeschool Utrecht sinds 2016 een masterstudie Forensisch Sociale Professional gevolgd worden. Deze richt zich op hbo-afgestudeerde professionals met enkele jaren werkervaring.
Regelmatig vragen onderzoekers van onderwijsinstellingen, studenten en onderzoeksbureaus de reclassering om medewerking aan hun onderzoek. Voor onze bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek geven wij prioriteit aan praktisch ingestoken, beleidsrelevant onderzoek dat past binnen onze eigen beleidsvoornemens.
Meer informatie over onderzoek en het indienen van aan aanvraag? Ga naar de pagina onderzoeksaanvragen.
Ben je scholier of student en wil je meer weten over de reclassering? Kijk dan op de informatiepagina voor scholieren en studenten.
Lees meer