Naar de hoofdinhoud Naar de navigatie

Contact met Bureau Buitenland

Heb je een vraag voor ons? Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen.

Contact

Bureau Buitenland

Postbus 136

3500 AC Utrecht

Telefoon: 088-804 10 90

(tijdens kantooruren)

Vivaldiplantsoen 100

3533 JE Utrecht

E-mail:

buitenland@reclassering.nl

Bezoek onze Facebookpagina

 

Buitenlandbalie

Onze Buitenlandbalie is er voor het overdragen van toezichten en werkstraffen.

E-mail:

buitenlandbalie@reclassering.nl

Tel: 088-8041090
(tijdens kantooruren)

 

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik aan een ‘detentieverklaring’?

Soms moet een contactpersoon bewijzen dat een gevangene echt vast zit in het buitenland. Schuldeisers willen graag een officiële detentieverklaring zien. Met een detentieverklaring of contactpersonenbrief van het ministerie van Buitenlandse Zaken kan je dat bewijzen. Is er geen contactpersoon van het ministerie? Dan kan Bureau Buitenland meestal een detentieverklaring geven.

Hoe vind ik een advocaat in het buitenland?

In veel landen krijgen gevangenen na hun arrestatie een pro-deo advocaat. Vaak vraagt die advocaat extra geld voor juridische hulp. Het is niet verplicht een advocaat extra te betalen. In het buitenland komt het vaker voor dat advocaten zich niet aan afspraken houden. En dat zij onvoldoende moeite doen voor de verdediging. Dit kan een reden zijn om een andere advocaat te zoeken.

Hoe weet ik of iemand in een buitenlandse gevangenis zit?

Is het officieel niet bekend of iemand in het buitenland is gearresteerd? Dan kun je contact opnemen met de afdeling DCM/CA van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)70 – 348 47 70. Je kunt je vraag en/of informatie doorgeven. Daarna geeft het ministerie de ambassade of het consulaat een opdracht om navraag te doen.

Hoe word ik contactpersoon?

De gevangene kiest zelf 1 of meer contactpersonen. Dit geeft hij of zij aan op het reclasseringsformulier. Het ministerie van Buitenlandse Zaken mag alleen informatie geven aan deze contactpersonen. De gevangene kan een contactpersoon alleen aanpassen in het land waar hij of zij gevangen zit. Dit moet via de ambassade of het consulaat.

Waar vind ik informatie over een (verlopen) verblijfsvergunning?

Komt een gevangene terug naar Nederland? Dan is het heel belangrijk dat deze een geldige verblijfsvergunning heeft. Het kan zijn dat een verblijfsvergunning niet meer geldig is. Zoek je meer informatie over een legaal verblijf in Nederland? Kijk dan op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Is er hulp op Schiphol?

Keert de gevangene terug naar Nederland via Schiphol en kan deze nergens terecht? Dan kan de gevangene zich melden bij de volgende organisaties:

Folders en posters

Wij hebben verschillende folders en posters met meer informatie beschikbaar. Deze kan je aanvragen met onderstaande knop. Je krijgt de gevraagde informatie per mail toegestuurd.

Ketenpartner? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bureau Buitenland wil de aansluiting op de nazorg zo goed als mogelijk laten verlopen. We willen ketenpartners goed informeren over de doelgroep en het werk van Bureau Buitenland. Dat doen we onder andere 3 keer per jaar met een nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief ontvangen?

Mail ons