Naar de hoofdinhoud Naar de navigatie
Drie medewerkers van de Buitenlandbalie

Overdracht van een werkstraf of toezicht: de Buitenlandbalie

Heb je in een land van de Europese Unie (EU) of Bonaire, Saba, Sint Eustatius, Curaçao, Aruba en Sint-Maarten een werkstraf of toezicht gekregen? Dan kan je misschien je werkstraf of toezicht in Nederland doen. Andersom kan het ook. De Buitenlandbalie is er speciaal voor mensen die hiermee te maken hebben.

De Buitenlandbalie is expert, geeft advies en maakt overdrachten mogelijk.

Europa

De EU heeft afspraken gemaakt over het overdragen van rechterlijke beslissingen. Het doel is dat EU-burgers na hun straf weer een bestaan kunnen opbouwen in hun eigen land. Ook zorgen de afspraken voor meer rechtsgelijkheid tussen de EU-landen. Naast gevangenisstraffen, kan Nederland ook andere beslissingen van buitenlandse rechters overnemen. Het gaat om een werkstraf en/of toezicht (bij vonnis, bij een voorwaardelijke invrijheidstelling en een schorsingstoezicht). Dit kan dankzij:

Caribisch deel van het Koninkrijk

De Buitenlandbalie van Bureau Buitenland regelt en helpt bij de overdrachten van toezichten en werkstraffen van en naar Bonaire, Saba, Sint Eustatius en  Curaçao, Aruba en Sint-Maarten. Er zijn met de reclasseringsorganisaties daar afspraken gemaakt over de overdrachten van werkstraffen en toezichten.

Samenwerking

De Buitenlandbalie werkt nauw samen met de Nederlandse overheid. In Nederland zijn deze organisaties verantwoordelijk voor de overdrachten:

Contact met de Buitenlandbalie

Heb je hierover vragen? Neem gerust contact met ons op. De Buitenlandbalie is bereikbaar via buitenlandbalie@reclassering.nl. Je kan ons ook bellen tijdens kantooruren op 088-804 10 90.

Mail ons