Naar de hoofdinhoud Naar de navigatie

Werkstraflocaties van de reclassering

Reclassering Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering van werkstraffen. Meestal voeren mensen met een werkstrafMensen krijgen een taakstraf opgelegd. Dat betekent dat je nuttig en onbetaald werk moet doen. Daarom noemen wij dit een werkstraf. hun straf uit bij maatschappelijke organisaties. Dat noemen wij een werkstrafproject. Heb je interesse om werkgestraften aan het werk te hebben in jouw organisatie? Lees dan verder.

Werkgestraften werken voor organisaties die geen winst maken. Dit zijn bijvoorbeeld ziekenhuizen, boswachterijen, bejaardenhuizen of gemeentes.

Werkgestraften bij jou aan het werk?

Je begeleidt als organisatie de werkgestraften die bij je aan het werk zijn. Je zorgt voor de digitale registratie van de gewerkte werkstrafuren. Ook zorg je er voor dat de werkgestrafte aan het werk is en blijft. Je wijst binnen je organisatie personen aan die de werkgestraften begeleiden.

Taken van de reclassering

Als je start als werkstrafproject maken we afspraken over wat wel en niet past bij jouw organisatie. Wij zorgen ervoor dat jouw organisatie en de werkgestrafte bij elkaar passen. Dat doen we door met iedere werkgestrafte een gesprek aan te gaan. Daarna gaan we met de organisatie en de werkgestrafte in gesprek. Passen jullie goed bij elkaar? Dan start de werkstraf.

Wij houden goed contact met onze werkstrafprojecten. Zo houden we in de gaten of de werkstraffen goed gaan en of er actie nodig is. Je kunt ons altijd bellen. Ook komen we regelmatig langs. Is er iemand binnen je organisatie aan het werk en gaat het niet goed? Dan zoeken we voor diegene een andere werkplek.

Verzekering

Reclassering Nederland verzekert iedere werkgestrafte voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) en ongelukken.

Geen financiële vergoeding

Je krijgt geen geld voor de mensen die bij je organisatie werken. Je hoeft de mensen die een werkstraf doen niet te betalen.

Meer informatie?

Bespreek samen met Reclassering Nederland de wensen en mogelijkheden. Neem daarvoor contact op met een kantoor bij jou in de buurt en vraag naar de projectbeheerder van de werkstrafunit. Of meld je aan via het onderstaande aanmeldformulier.

Contactpersoon(Vereist)
Vertel ons vast iets meer over de organisatie. Laat bijvoorbeeld een adres van de website achter.
Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek een locatie bij jou in de buurt

Bekijk locaties