Nieuws
082A8406 enkelband.jpg

Systeem elektronische monitoring enkelband stabiel

Het systeem achter de elektronische monitoring van de enkelbanden is weer stabiel. De storing die was ontstaan in het dataverkeer bij de elektronische monitoring van de enkelbanden is verholpen.

Er wordt nu weer overgegaan op het normale regime. Dit betekent dat preventieve insluiting niet meer nodig is. Voor alle justitiabelen die preventief zijn ingesloten is vanaf 07.00 uur vanochtend de deur weer opengegaan en is het reguliere regime weer gestart. De ingetrokken verloven als gevolg van de storing kunnen alsnog plaatsvinden. De enkelbanddragers staan onder toezicht onder de voorwaarden die door de rechter zijn opgelegd. Daar kunnen een locatiegebod en gebiedsverbod onder vallen.

De betrokken partijen, zoals het ministerie van justitie en veiligheid, DJI, OM, de drie reclasseringsorganisaties, het ministerie van Justitie en Veiligheid en de politie hebben voortdurend afstemming gehad over de ontstane situatie.

zie ook:

https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-justitie-en-veiligheid/nieuws/2019/05/10/storing-in-elektronische-monitoring-enkelbanden

Geplaatst op 11 mei 2019