Nieuws
AdobeStock_81120516_dank_bril_jongetje.jpeg

Dank aan alle vrijwilligers

Reclassering Nederland bedankt de ruim 600 vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor een veiliger samenleving! Vrijwilligers zijn voor Reclassering Nederland onmisbaar. Dagelijks vervullen zij een belangrijke ondersteunende rol. Zij durven het aan om met onze doelgroep aan de slag te gaan. Daarmee leveren ze een bijdrage aan het werk van de reclassering.

Zo’n 300 COSA-vrijwilligers doen dat door het isolement van zedendaders te doorbreken en daarmee hun kans op een geslaagde re-integratie te vergroten. En nog eens zo’n 300 vrijwilligers doen dat in het buitenland door Nederlandse gevangenen te bezoeken. Zij doen dat namens Bureau Buitenland, een speciale afdeling van de reclassering voor de begeleiding van Nederlandse gedetineerden in het buitenland. Daarnaast zijn er door het land tientallen vrijwilligers die zich op een andere manier inzetten voor de reclassering.

Mirjam, Thijs en Chantal bezoeken voor Bureau Buitenland Nederlanders in buitenlandse gevangenissen. In onderstaande video vertellen ze over hun drijfveren en ervaringen.

02:06

Op pad met vrijwilligers Bureau Buitenland

  • Meer informatie over vrijwilligerswerk bij Reclassering Nederland? Klik hier.

 

Hein is vrijwilliger voor Bureau Buitenland, klik hieronder voor zijn verhaal.

Geplaatst op 7 december 2018