Merijn is leveringsbeheerder op de afdeling I&A bij Reclassering Nederland, een functie die hij inmiddels zo’n vier jaar bekleedt. Hij leerde de organisatie kennen via een detachering als Servicedeskmedewerker, maar kwam na een paar jaar in vaste dienst. “Ik wilde meer vastigheid en regelmaat en vond het mooi om bij een organisatie te werken met een maatschappelijke meerwaarde.”

Wat houdt jouw functie in?

Het heet hier leveringsbeheerder maar het staat ook wel bekend als delivery manager. In mijn rol ben ik een vraagbaak voor collega’s van de afdeling I&A, maar ook voor anderen binnen de organisatie over alles wat te maken heeft met software-pakketten en contracten met leveranciers van ICT diensten. Daarbij heb ik de verantwoordelijkheid over onze vier beheerteams en ben dus ook een soort teamleider. Zo doe ik de jaargesprekken en bila’s (bilateraal overleg met medewerkers, red). Het is mijn taak dat alles operationeel goed blijft lopen. De teams hebben veel zelfstandigheid, maar als er zaken zijn waarbij ze hulp nodig hebben of dingen zijn waarover ze zelf geen beslissing kunnen nemen, komen ze bij mij terecht. Je zou kunnen zeggen dat ik op operationeel vlak de rechterhand en voelsprieten ben voor het hoofd van de afdeling.

Hoe is de sfeer op de afdeling?

Goed en informeel. Iedereen is toegankelijk en de deur staat bij iedereen open. We hebben een mooie mix van jong en oud, beginnend en ruim ervaren collega’s. Er is ook ruimte om thuis te werken als iemand het prettig vindt om met een bepaalde klus even aandachtig alleen aan de slag te gaan. Er is veel humor op de afdeling en altijd ruimte voor een grapje, maar als er bijvoorbeeld een storing is gaat iedereen met volle focus aan de slag om die op te lossen.

Je bent begonnen als Servicedeskmedewerker en bent nu leveringsbeheerder, hoe is dat gegaan?

Nadat ik vast in dienst kwam, werd ik na ongeveer een jaar coördinator van de Servicedesk. Dat heb ik zo’n 6 jaar gedaan. Toen er een vacature vrijkwam binnen de afdeling voor leveringsbeheerder heb ik gesolliciteerd en ben ik het geworden.”

Jij hebt dus stappen gemaakt. Welke mogelijkheden zijn er binnen de afdeling?

Er is altijd ruimte om je te blijven ontwikkelen en waar van toepassing om door te groeien naar een andere functie. Wanneer die beschikbaar komt, kijken we altijd eerst of er intern geschikte kandidaten zijn die interesse hebben. We kunnen daarbij dan ook trainingen en opleidingen aanbieden om de stap te ondersteunen. Daarnaast staat het medewerkers vrij om aan te geven welke opleiding ze willen volgen. Dat is niet onbeperkt, maar we doen er ook niet moeilijk over. En daarnaast zorgen we voor trainingen op locaties die de beheerders samen kunnen volgen.

 

Je krijgt hier veel vrijheid en als je ideeën hebt over hoe zaken beter kunnen dan nemen we dat serieus.

Waarom zou je op deze afdeling willen werken?

Je krijgt hier veel vrijheid en als je ideeën hebt over hoe zaken beter kunnen dan nemen we dat serieus. Omdat we bij elkaar zitten, zijn de lijntjes kort en is het prettig en vlot samenwerken. En wat ons werk bijzonder maakt, is dat wat wij doen ondersteunend is aan het werk van de reclasseringswerkers en medewerkers werkstraf. Zo draag je ook bij aan een veiligere samenleving en help je nieuwe delicten voorkomen. Medewerkers zijn ook blij met onze hulp en ondersteuning, dat krijgen we regelmatig terug, tot aan de directie toe. Ik heb in het verleden veel voor commerciële partijen gewerkt. Je bent dan al snel een ‘nummertje’. Hier wordt je als IT afdeling en medewerker voor mijn gevoel veel meer gewaardeerd.”

Voorkom een nieuw delICT

Merijn is op zoek naar nieuwe collega's die zijn team komen versterken. Word jij zijn nieuwe collega? Klik dan hier voor ons actuele vacatureaanbod en wie weet tot snel! 

Peter_17_2.jpg

Peter van den Hoogen

social media redacteur