Nieuws
he-reclassering.jpg

Hé reclassering! een tijdsbeeld

“Toen ik ging terugkijken realiseerde ik me pas goed hoeveel het werk door de jaren heen veranderd is en hoeveel we als organisatie feitelijk doen.” Aan het woord is reclasseringswerker, schrijfster en illustrator Marie José van der Linden. In het onlangs verschenen boek ‘Hé reclassering!’, zet zij op droogkomische manier haar bijna vier decennia ervaring bij de reclassering om in woord en beeld.

Haar goede vriendin Marie-José Geenen is onderzoeker bij het lectoraat Werken in Justitieel kader en docent aan de Hogeschool Utrecht. Zij weet het gecompliceerde werk van de reclassering op een heldere wijze te beschrijven en toe te lichten in het boek.

Uitleggen wat de reclassering allemaal doet, doe je meestal niet zomaar even

Hé Reclassering! schetst hoe divers de problematiek van ‘de reclasseringscliënt’ kan zijn en hoe het werk de afgelopen decennia veranderd is. Tegelijkertijd biedt het informatie over welke ontwikkelingen hebben geleid tot het huidige reclasseringswerk en hoe dat in elkaar steekt.

“Uitleggen wat de reclassering allemaal doet, doe je meestal niet zomaar even”, vertelt Marie José van der Linden. “Daarom ben ik erg blij met het boek. Naast mijn verhalen geven de informatieve teksten van Marie-José Geenen op een beknopte en prettig leesbare manier duiding aan voor buitenstaanders vaak vage begrippen als toezicht, diagnose en advies.”

Reclassering Nederland heeft geholpen bij de totstandkoming van dit boek en gaat het gebruiken als relatiegeschenk. De afdeling beleid hielp met het checken van de informatieve teksten en algemeen directeur Sjef van Gennip schreef het nawoord.

Meer informatie over Hé Reclassering! is te vinden op de site van uitgever SWP.

Peter_17_2.jpg

Peter van den Hoogen

social media redacteur
Geplaatst op 7 mei 2018