Jaarverslag 2022: Reclassering al 200 jaar springlevend!

Al 200 jaar zet de reclassering zich in voor daders en verdachten om nieuwe slachtoffers te voorkomen. Eerst deden we dit als gedreven vrijwilliger, inmiddels als goed opgeleide professional. Hoe we dat in 2022 hebben gedaan, lees je in het jaarverslag van Reclassering Nederland.

Met zo’n 2.300 mensen bedient Reclassering Nederland zo’n 70.000 reclassenten. Wij zijn overal in de strafrechtketen: we adviseren rechters, officieren van justitie en gevangeniswezen, laten werkstraffen uitvoeren, geven trainingen en houden toezicht.

De medewerkers van Reclassering Nederland doen dat met hart en ziel, maar het vergt ook veel van hen qua veiligheid, belasting, werkdruk en werkplezier. Net als bij veel ketenpartners zijn ook bij ons de grenzen bereikt. Dat we ons werk goed kunnen doen, is niet langer vanzelfsprekend.

Wij bestaan 200 jaar en plakken er met alle plezier 200 jaar aan vast. In dit jaarverslag leest u hoe we daar samen met onze partners en dankzij onze gedreven medewerkers vorm aan geven.