Naar de hoofdinhoud Naar de navigatie
Een vader, op zijn rug gezien, kijkt van een afstand toe vanaf een bankje naar spelende kinderen.

Info voor kinderen

Wat doe je als je vader of moeder in de gevangenis in het buitenland zit?

Als jouw vader of moeder in de gevangenis in het buitenland zit, is dat heel moeilijk. Misschien durf je het ook niet op school of aan vriendjes en vriendinnetjes te vertellen. Vanuit het buitenland kan het ook lastig zijn om contact met elkaar te hebben. Want je kan niet of moeilijk met elkaar bellen. En als je wilt schrijven, weet je misschien ook niet altijd wat je dan moet opschrijven.

Om jou en je vader of moeder hierbij te helpen, hebben wij een poster gemaakt. Hier staan tips en ideeën op over wat jullie naar elkaar kunnen sturen. Misschien heb je hem al van ons gekregen. Zo niet, dan kun je deze bij ons opvragen.

Erover praten

Zit een van je ouders in het buitenland in de gevangenis? En wil je erover praten? Dan kan je altijd contact opnemen met Gevangenenzorg Nederland.

De Kindertelefoon

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt ook met ze chatten als je dat liever wilt.

Voorbeelden van anderen

De Kinderombudsman en Exodus Nederland hebben verhalen opgeschreven van kinderen en jongeren waarvan de vader of moeder in de gevangenis zit of heeft gezeten. Wist je dat er van ongeveer 25.000 kinderen een vader of moeder in de gevangenis zit? De vraag die in de verhalen steeds terugkomt is: ‘Op welk moment had jij welke informatie, hulp of steun nodig?’. Is dit voor jou herkenbaar? Lees dan verder bij de Kinderombudsman.

Expertisecentrum K I N D

Ook kun je terecht bij Expertisecentrum K I N D. Zij adviseren kinderen met een ouder of familielid in gevangenis. Of de professional die deze kinderen wil helpen.

Contact opnemen?

Heb je het antwoord op je vraag niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op.

Contact