Sollicitatieprocedure


Solliciteer via de website
Je sollicitatie begint met het volledig invullen van het sollicitatieformulier. Zend altijd een recent CV en een motivatiebrief mee. We nemen alleen sollicitaties in behandeling die via de website worden ingediend.

Selectie en contact
Je krijgt binnen 1 werkdag een bevestiging dat je sollicitatie is ontvangen. Na de sluitingsdatum van de vacature beoordelen we alle vacatures en maken een selectie voor de volgende ronde. We streven ernaar om de selectie binnen drie weken na de sluitingsdatum af te ronden. We nemen persoonlijk contact met je op als bent geselecteerd voor een eerste gesprek. Kandidaten die niet zijn geselecteerd, ontvangen bericht op het e-mailadres dat zij hebben opgegeven.

Assessment
Het maken van een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Kennismaken tijdens eerste gesprek
Het eerste gesprek staat vooral in het teken van kennismaken. Als we je na het eerste gesprek niet selecteren en/of het eventuele (digitale) assessment was niet voldoende, ontvang je telefonisch feedback en sluiten we de sollicitatie met je af. Een bevestiging hiervan ontvang je per e-mail.

Het tweede gesprek
Als we je na het eerste gesprek selecteren en je hebt het eventuele (digitale) assessment, met goed gevolg afgerond, nodigen we je uit voor een tweede gesprek. Tijdens het tweede gesprek bespreken we de uitslag van het assessment en praten door over de functie in relatie tot je competenties. Tijdens het tweede gesprek hoor je wanneer je een terugkoppeling kunt verwachten en geven we informatie over het vervolg van de procedure.

Na het tweede gesprek
Als we je selecteren na het tweede gesprek bellen we je voor een terugkoppeling en nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Als je niet bent geselecteerd ontvang je telefonisch feedback en sluiten we sollicitatie met je af. Een bevestiging hiervan ontvang je per e-mail.

Arbeidsvoorwaardengesprek
Het arbeidsvoorwaardegesprek voer je met je toekomstig leidinggevende. Tijdens dit gesprek bespreken we de ingangsdatum, de vorm van het contract, het salaris, je rooster etc.

Arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Reclassering

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
Om de arbeidsovereenkomst te kunnen sluiten is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist. Reclassering Nederland vraagt dat voor je aan. Nadat we de VOG hebben ontvangen, stellen we de arbeidsovereenkomst op. Je ontvangt een exemplaar ter controle en ondertekening.

Open sollicitatie
Staat er geen passende vacature voor je op onze website? Dan nodigen we je uit om ons een open sollicitatie te sturen. In het overzicht zie je welke regio's van Reclassering Nederland 'open sollicitaties' in behandeling nemen. Je krijgt binnen 1 werkdag een bevestiging als je open sollicitatie is ontvangen. Wanneer er een passende vacature beschikbaar is, nemen we telefonisch contact met je op.

Stages
Ook voor een stage solliciteer je via de website. Selecteer de stage van je keuze en vul het formulier in. Zijn er geen stageplekken beschikbaar? Check regelmatig de pagina voor het actuele aanbod. Een open sollicitatie is niet mogelijk voor stages.

Privacy
De gegevens die je verstrekt worden alleen gebruikt voor de sollicitatieprocedure. Na het afsluiten van het sollicitatieproces zullen je gegevens worden verwijderd.


Reclassering Nederland   |  Postbus 8215   |  3503 RE Utrecht   |  Telefoon: 088-80 41000
De website van Reclassering Nederland maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten