Naar de hoofdinhoud Naar de navigatie
Een vrouw met een lichtgetinte huidskleur die door een gang loopt met papieren in haar hand.

Jaarverslag 2023

In 2023 vierde de reclassering haar 200e verjaardag. Al 200 jaar zetten we ons in voor daders en verdachten om slachtoffers te voorkomen. Benieuwd naar hoe wij stilstonden bij dit jubileum en wat Reclassering Nederland nog meer deed in 2023? Je leest het in ons jaarverslag.

Voorwoord

Nostalgie is een gevaarlijk iets. Meestal gaat het om een oprecht verlangen naar een verleden dat nooit echt bestaan heeft. En zegt het daarmee meer iets over hoe we ons nu voelen dan hoe het toen was. Lees het voorwoord van Johan Bac, algemeen directeur Reclassering Nederland.

Ons vak

Ons werk was in 2023 volop in ontwikkeling. Op deze pagina lees je wat we in 2023 hebben gedaan. Het afgelopen jaar stonden 3 thema’s centraal: goed en betrouwbaar leveren, vitaliteit en veerkracht en dichtbij werken in buurt en bajes.

 

Loekie Lacrum

Onze reclassenten

Ruim 60.000 cliënten waren vorig jaar in contact met Reclassering Nederland voor een advies, toezicht, werkstraf of een gedragstraining. Op deze pagina lees je meer over onze reclassenten.

Oudere vrouw in zittend achter een tafel in gesprek met een cleint

Onze organisatie

2023 was een jaar met verscheidene uitdagingen. Ook Reclassering Nederland heeft te maken met een krappe arbeidsmarkt. Wat voor impact heeft dat op onze organisatie? Dat lees je op deze pagina.

Werkstrafbegeleider

Raad van toezicht

De raad van toezicht is in 2023 meerdere keren bij elkaar gekomen en liet zich breed informeren over verschillende thema’s. Op deze pagina lees je meer over de activiteiten van de raad van toezicht.

Financieel jaaroverzicht

Om alle activiteiten van Reclassering Nederland mogelijk te maken, is het belangrijk dat de organisatie het ook financieel op orde heeft. In de jaarrekening vind je een overzicht van de financiën in 2023.

Gebouw van Reclassering Nederland in Groningen