Naar de hoofdinhoud Naar de navigatie
Marvin Etsburg stapt in de auto

Wijkgericht werken

Wijkgericht werken betekent voor Reclassering Nederland dat we de wijk ingaan. We leren cliënten kennen, weten waar ze wonen, wat ze beweegt en wat hun sociale omgeving is. Daarbij werken we samen met het wijkteam en de politie. Wijkgericht werken zorgt voor een veiligere buurt.

Wat is wijkgericht werken?

Wanneer de rechter of de officier van justitie bepaald heeft dat iemand onder toezicht komt, gaan wij aan de slag. De reclasseringsmedewerker voert gesprekken met de dader en helpt deze waar nodig. Om zo herhaling te voorkomen.

Veelplegers

Bij wijkgericht werken maken de gemeente, politie, Reclassering Nederland en zorgorganisaties afspraken over de aanpak. Door samen te werken, kunnen we veelplegersmensen die veel strafbare feiten plegen helpen herhaling te voorkomen.

Verwarde personen

Ook bij verwarde personen werken we vaak wijkgericht. Voor mensen met psychische problemen is het vaak lastig om hun leven op orde te houden. Daardoor kunnen zij problemen als schulden, werkloosheid en verslaving krijgen. Deze problemen kunnen leiden tot overlast. De reclassering kan voor deze mensen de zorg regelen die nodig is.