Na zes jaar als toezichthouder gewerkt te hebben – waarvan vijf jaar als specialist op het gebied van elektronische monitoring (controle van enkelbanddragers) - voelde Chris dat het wel tijd werd voor iets nieuws. Hij had altijd al met een schuin oog naar leidinggevende functies gekeken, en nu duwde een intensief loopbaanbegeleidingstraject hem verder die kant op. Een opleiding ‘Effectief Leiderschap’ gaf hem de theoretische tools en een plotseling voorbij komende vacature de kans waarop hij had zitten wachten. Maar was de timing, zo midden in coronatijd, wel goed?

“Ik was al die jaren als EM-specialist als een vis in het water: de dynamiek, de contacten met ketenpartners, het onregelmatige rooster, soms toch ook de spanning bij de enkelbanden, op pad zijn voor aansluitingen, de techniek waarmee je werkt, het sparren met collega’s, met de politie.” Chris is overduidelijk nog steeds erg enthousiast over zijn voormalige werk. Maar toch begint er na vijf jaar wat routine in te komen en komen zijn ambities om leiding te geven weer naar boven. Chris: “Sommige collega’s stroomden door, anderen zochten hun heil buiten de organisatie, en ik dacht: en ik dan? Zou ik niet ook mijn horizon eens wat verbreden, en zo langzamerhand die wens van het leiding gegeven niet concreet gaan maken?”

Zo'n opleiding online volgen vond ik wel echt intensief

Een gesprek met een van onze loopbaanadviseurs leidde hem naar Willemsen Loopbaancentrum voor een op maat gemaakt loopbaantraject. Chris: “Je hebt een aantal coachingsgesprekken waarin je je echt oriënteert: wat kan ik, wat wil ik, ligt datgene wat ik wil ook binnen mijn mogelijkheden nu of heb ik een opleiding nodig, zo ja waarin dan. Heel verhelderend.” Naast de coachingsgesprekken deed Chris ook een assessment en onderging hij enkele competentie-onderzoeken. Het leverde hem geen verrassingen op (“ik ken mezelf intussen best aardig”) maar wel liep Chris er weg met een heel loopbaanplan dat volstond met actiepunten. Chris: “Dat ging van praten met mijn collega’s en leidinggevende over m’n wensen en hoe ik die wensen zou kunnen realiseren, tot aan het updaten van mijn LinkedIn-profiel, en van vacatures in de gaten houden tot het inschrijven bij een opleiding.”

Chris begon uiteindelijk middenin de coronacrisis met zijn opleiding Effectief Leiderschap. “Dat vond ik lastig. De opleiding zelf was zoekende naar hoe ze alles online moesten doen, en ik miste vanaf het allereerste moment de interactie met studiegenoten, het sparren met de docent, de mogelijkheid om door te praten over zaken. Dat doe je gewoon online allemaal niet zo snel, je zit in een andere flow. Ik vond het enorm intensief allemaal.”

Afwegingen

En dan komt relatief onverwacht de vacature van teamleider werkstraf voorbij op het Digiplein. Chris: “Het voelde echt als een cadeau: ik hoefde de organisatie niet te verlaten – dat vond ik toch wel een spannend idee zo midden in coronatijd -, ik kende de werkstraf, ik kende degene die de functie voor mij bekleedde, ik wist hoe de structuur van de unit in elkaar zat en de dynamiek sprak mij bijzonder aan.” Het enige was de timing. Chris: “Ik was druk met die studie, we zaten middenin de coronacrisis dus een thuiswerkende vrouw en ook kinderen voor wie alles anders was, we hadden net ons huis verkocht en waren aan het wachten op de oplevering van een nieuwbouwwoning, het was aan alle kanten druk. Maar ik dacht ook: als ik het nu niet doe, komt dit misschien niet meer langs. Ik ga ervoor.”

De baan is leuk, maar door corona is niet alles eraan leuk

Hij schreef een brief, werd pittig aan de tand gevoeld tijdens het sollicitatiegesprek maar overleefde dat met glans, en kreeg de baan. Sinds 1 december 2020 geeft Chris leiding aan een team van 20 werkmeesters en medewerkers werkstraf, en het bevalt bijzonder goed. Al is er ook die grote ‘maar’ van de coronacrisis. Chris: “Projecten hebben moeten sluiten en vallen dus weg, terwijl tegelijkertijd de druk op de werkstraf groot is door de maanden dat we hebben stilgelegen. Als je ’s ochtends eerst wordt gebeld over een project dat wordt gesloten, en je krijgt 10 minuten later een belletje van een werkmeester die positief is getest, dan is het alle zeilen bijzetten om de boel weer rechtgebreid te krijgen, en dat vind ik soms wel pittig. Er is zoveel gaande dat ik niet lekker rustig heb kunnen wennen, ik deed in mijn eerste week al meteen twee sollicitatiegesprekken voor nieuwe mensen in mijn team. Dat is meteen een sprong in het diepe, maar dat vind ik eigenlijk ook wel weer leuk. De dynamiek, het snelle schakelen, het samenwerken met collega’s en ketenpartners, alles komt nu voorbij en dit is precies wat ik zocht. En de inzet en steun vanuit het team is heel groot, waardoor we het toch allemaal met elkaar gedaan krijgen. Ik ben heel blij dat ik de keuze gemaakt heb.”

Zoals je ziet, zijn er - zelfs in coronatijd - mogelijkheden binnen de reclassering om jezelf te ontwikkelen. Lijkt het jou wel wat om je voor onze organisatie in te zetten en ben je op zoek naar een mooie functie? Check dan onze vacatures; wie weet zit er iets voor je bij!