Nieuws
Collage werving

Vacature: nieuwe aanvoerder team Media & Communicatie, Utrecht

Onze huidige slimme, hardwerkende en bevlogen aanvoerder gaat zijn vleugels uitslaan. Om onze ambities met minimaal evenveel energie en plezier voort te zetten zoeken we een nieuwe collega die samen met het team van zeven communicatiespecialisten werkt aan het regisseren en faciliteren van de in- en externe communicatie binnen Reclassering Nederland. Het team is stevig gepositioneerd in de organisatie. Jij bent een meewerkende aanvoerder die richting geeft, ruimte creëert voor individuele en teamontwikkeling, een feedbackcultuur stimuleert en samen met het team de afdelingsambities realiseert. Je haalt energie uit het zichtbaar verwezenlijken van de strategische doelen.
Reclasseren doe je samen: verbinden is jouw kracht!

Standplaats: Utrecht
Beroepsniveau: hbo, grensverleggend en richtinggevend
Salarisindicatie: minimaal € 5405, - en maximaal € 6.435,- (schaal 13)
Werkweek: 32-36 uur

Bij Reclassering Nederland werk je op het snijvlak van mens, misdaad en maatschappij. Het gaat om een veiliger samenleving. Daarover effectief communiceren is een vereiste. Intern én extern. de afgelopen jaren hebben we daar grote stappen in gezet. Als voorbeelden de communicatie rondom het taakstrafverbod en slimmer straffen.

Jij weet hoe communicatie een verbindende rol vervult bij het waarmaken van de organisatie-ambities en neemt hiervoor verantwoordelijkheid. Bij Reclassering Nederland krijg je de kans om vanuit een strategisch autonome positie de verbindende (f)actor te zijn tussen medewerkers, de directie en de buitenwereld.

Rol in de organisatie
Als strategisch adviseur en sparringpartner van de directie, regiodirecteuren en stafhoofden heb je alle benodigde communicatiekennis en -vaardigheden in huis. Jij zet – ook als het spannend wordt – een vakoverstijgende koers uit voor de communicatie van Reclassering Nederland. Op effectieve wijze begeleid en stuur je de mensen die hierbij een rol spelen. Je hebt een sterke persoonlijke visie op communicatie en op strategisch communicatiemanagement waarmee je een zichtbaar effect en een aantoonbare toegevoegde waarde levert. Je werkt in de praktijk nauw samen met de algemeen directeur en je rapporteert aan de directeur Personeel & Bedrijfsvoering. Vanuit je rol neem je deel aan het landelijk strategisch overleg van Reclassering Nederland.

Wat heb je in je mars
Je hebt een heldere visie op het vakgebied communicatie en je hebt ervaring met leidinggeven aan zelfstandige professionals. Je hebt gevoel voor bestuurlijke processen en verhoudingen. Op het gebied van strategische en corporate communicatie heb je jouw sporen verdiend.

  • Je denkt en handelt op niveau D van de beroepsniveauprofielen voor communicatieprofessionals: grensverleggend en richtinggevend;
  • Je benadert communicatie integraal: intern én extern vind je even belangrijk;
  • Je bent ervaren met crisis- en stakeholdermanagement
  • Kennis van en inzicht in relevante ontwikkelingen binnen het justitiële én sociale domein is een pré.

Op aanvraag is een formele functiebeschrijving beschikbaar.

Competenties, daar gaat het om
De reclassering werkt dagelijks aan het gedrag van daders en verdachten. Dat vraagt dat ook medewerkers kritisch naar hun eigen gedrag kijken en dat gedrag transparant maken en verder ontwikkelen. Je kunt een situatie of vraagstuk vlot en helder analyseren en ook daadkrachtig optreden. Je bent georganiseerd, haalt het beste uit mensen en durft verantwoordelijkheden los te laten. Verbindend leiderschap past bij wie jij bent. Competenties die daar bij passen zijn: integer, organisatie- en omgevingssensitief, resultaatgericht, coachen, samenwerken, strategisch inzicht, dienstverlenend en zelfreflectie, integraal werken.

Wat je kunt verwachten
Reclassering Nederland hecht veel waarde aan samenwerking en professionele ontwikkeling. We bieden een informele, open en flexibele werkomgeving waarin je jouw talenten kunt ontwikkelen en je werk kunt organiseren. We bieden een arbeidsovereenkomst van 32-36 uur per week, voor de duur van één jaar met zicht op een vast dienstverband. Het bruto maandsalaris is minimaal € 5405,- en maximaal € 6.435,- (schaal 13) o.b.v. een 36-urige werkweek. Je ontvangt daarnaast een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Iedereen telt mee
Reclassering Nederland vindt het belangrijk dat al haar medewerkers samen een afspiegeling vormen van de Nederlandse samenleving. Onze doelgroep is immers ook divers. Gevarieerd samengestelde teams waarin iedereen ertoe doet, zijn sterker en maken het werk leuker. Wij hebben in alle teams mensen nodig die anders naar hetzelfde kijken vanuit een verschillende achtergrond. Denk aan culturele herkomst, leeftijd, geslacht, geaardheid, ervaring en competenties. Iedereen is daarom welkom te solliciteren.

Informatie en solliciteren
Kijk voor meer algemene informatie over Reclassering Nederland op www.reclassering.nl. Voor meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure bel je met Bart Pausma, senior communicatieadviseur, telefoon 06-51 74 68 08.

De vacature vind je ook op onze werkenbij-site. Daar kun je direct solliciteren.

Data sollicitatieprocedure
De selectie van de brieven en cv’s vindt plaats op donderdag 8 april. Met de kandidaten die we uitnodigen volgt een gesprek met de selectieadviescommissie (SAC). Voor de geselecteerde kandidaten uit deze gesprekken volgt een gesprek met de benoemingsadviescommissie (BAC).

Data gesprekken SAC
Dinsdag 13 april 2021

Datum BAC
Vrijdag 16 april 2021

Sluitingsdatum
Je kunt op deze vacature reageren tot en met maandag 05 april 2021.

Bijzonderheden
Het inwinnen van referenties en een assessment zijn eventueel onderdeel van het selectieproces. Tevens dient voor aanstelling een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overhandigd te worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Onze missie, visie en ambities

Dit is Reclassering Nederland
De reclassering bestaat bijna 200 jaar. Het begon in 1823 met de strijd voor betere omstandigheden van gedetineerden, zodat ze daarna beter hun leven weer konden hervatten. We hebben ons verbreed en ontwikkeld tot een van dé organisaties die weet hoe criminele carrières kunnen worden voorkomen of afgebouwd.

Voorkomen en verminderen van crimineel gedrag. Dat is het doel van de reclassering. Zo dragen wij bij aan een veiliger samenleving. Dat doen we door risico’s zoveel mogelijk te beheersen en een dader of verdachte te stimuleren crimineel gedrag te veranderen. Daarbij werken we samen met justitie, zorg, politie, gevangeniswezen en gemeenten. De reclassering heeft verschillende taken. We geven advies aan rechtbanken, het Openbaar Ministerie en het gevangeniswezen over daders en verdachten. In het advies staat onze visie op de gebeurtenissen, omstandigheden van de verdachte, een risicoanalyse en een advies om herhaling te voorkomen. Ook begeleiden en controleren we mensen die onder ons toezicht staan. Daarbij zetten we zo nodig elektronische monitoring in. We zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkstraffen in Nederland waarmee daders elk jaar ruim twee miljoen uren zinvol werk verrichten voor de samenleving. En geven gedragstrainingen om justitiabelen te motiveren hun gedrag te veranderen. Ook leiden we verdachten en veroordeelden door naar forensische zorg.

Bekijk en lees de verhalen van onze medewerkers
Meer informatie, zoals ons jaarverslag en persoonlijke verhalen over werken bij Reclassering Nederland lees je op onze website. Of volg ons op LinkedIn, Instagram en Twitter.

Reclasseren doe je samen
Reclassering Nederland wil in de komende jaren nog meer zichtbaar aanwezig zijn in de gebieden waar onze inzet het hardste nodig is. Dat kan in de directe woonomgeving van de cliënt zijn, of in de bajes als een cliënt voor korte of langere tijd gedetineerd zit. Cliënten, en collega’s uit andere organisaties moeten ons makkelijk kunnen vinden. We gaan daarom in de komende jaren vaker deelnemen aan netwerken in buurten en experimenteren met nieuwe werkwijzen. Voor heel Reclassering Nederland geldt: het team heeft een nadrukkelijk rol. Bevlogen teams zijn integer, inclusief, en veilig. Ze bestaan uit vakbekwame medewerkers die met plezier naar hun werk komen, en zich verbonden weten met hun collega’s van binnen en buiten de organisatie.

Geplaatst op 19 maart 2021