Naar de hoofdinhoud Naar de navigatie
Monique van Walt van Praag en Erik Corten

Nieuwe leden directieteam Reclassering Nederland

Monique van Walt van Praag en Erik Corten vormen met ingang van 1 maart 2021 samen met algemeen directeur Johan Bac het nieuwe directieteam van Reclassering Nederland. “Ik ben blij met deze versterking uit de eigen gelederen. Monique en Erik hebben allebei een waardevolle mix van ervaring buiten en binnen de organisatie. Ik ken hen als zeer ervaren en deskundige leidinggevenden waarmee het fijn samenwerken is.”

Betrokken medewerkers

Erik Corten, voorheen regiodirecteur in de regio Zuid is blij met zijn benoeming tot directeur Operatie: “Mijn dank gaat uit naar de medewerkers van regio Zuid die mij de afgelopen jaren wegwijs hebben gemaakt in de reclasseringswereld. Ik geniet ervan om te mogen werken met betrokken medewerkers die trots zijn op hun vak. Die werken voor een organisatie die ertoe doet en de samenleving veiliger maakt. Mooi dat ik dat nu kan gaan doen vanuit een landelijke rol.”

Verbinden centraal

Monique van Walt van Praag sluit zich daar graag bij aan. Als hoofd van de afdeling P&O was zij hiervoor al nauw betrokken bij het dagelijkse reilen en zeilen en de toekomstambities van Reclassering Nederland. “Ik heb daarin de afgelopen drie jaar mogen werken met bevlogen en inspirerende collega’s. Ik zie ernaar uit dat voort te zetten in mijn nieuwe rol als directeur Personeel & Bedrijfsvoering. Een rol waarin het woord verbinden centraal staat: van de passie van mensen, de uitdagingen in het reclasseringswerk en de brede bedrijfsvoering van Reclassering Nederland.”

Andere inrichting directie

De komst van Erik en Monique volgt op het vertrek van plaatsvervangend algemeen directeur Anja Ran. Johan Bac: “We zijn Anja dankbaar voor alles wat zij voor ons gedaan heeft en wensen haar alle goeds bij haar volgende stap. Haar vertrek creëerde een natuurlijk en goed moment om de directie anders in te richten en te versterken. Zeker ook gezien de toenemende eisen die aan onze organisatie gesteld worden. Ik blijf als bestuurder overigens wel betrokken bij de aansturing van de organisatie. Tegelijkertijd geeft de herverdeling van taken me meer ruimte om me te richten op de strategie en positionering van de reclassering en onze belangen te behartigen bij politiek en media.”

Deel op