Nieuws
AdobeStock_79568047_kalender_punaises.jpeg

Jaarverslag 2017 Reclassering Nederland staat online

“Het is hoeren en sloeren”, “Reclasseringswerkers moeten scherp blijven, het is geen heilige Graal” en “Soms ontstaan er discussies: hoe is het mogelijk dat je dit voorstelt?’… zomaar een paar korte quotes die u kunt tegenkomen in het jaarverslag 2017 dat vanaf vandaag op de website van Reclassering Nederland staat. De quotes tekenen het realisme waarmee de reclassering naar haar werk kijkt. Leest u vooral de verhalen eromheen.

In 2017 startten er mooie initiatieven en de samenwerking in de strafrecht- en ook steeds vaker in de bestuurlijke keten werd hechter. Zo werd er onder andere hard gewerkt aan een nieuw advies- en risicotaxatie-instrument, en kreeg de samenwerking tussen DJI en reclassering vorm in de PI Vught. De toepassing van virtual reality leidde tot meer inzicht bij deelnemers aan BORG een training voor daders van partnergeweld.

Feiten en cijfers

Verder vindt u in het jaarverslag de cijfermatige financiële verantwoording over 2017, een verslag van de raad van toezicht en een beeldend overzicht met feiten en cijfers uit de reclasseringspraktijk.

Nieuwe website

En als u dan toch het jaarverslag leest, neem dan meteen een kijkje op de nieuwe website van Reclassering Nederland. De nieuwe website is gebouwd op basis van onderzoek onder gebruikers: cliënten, ketenpartners en partners uit lokaal sociaal domein. De menustructuur is vereenvoudigd, de inhoud is toegankelijker geschreven en de site is goed toegankelijk gemaakt voor gebruik vanaf een smartphone.

 

 

Geplaatst op 12 juni 2018