12 juni 2017

Jaarverslag 2016 Reclassering Nederland: ‘Samen doen wat nodig is’


Welke ontwikkelingen kenmerkten 2016 voor Reclassering Nederland? Waar lag onze focus, welke highlights waren er? In het online jaarverslag 2016 ‘Samen doen wat nodig is’ gaan we daar dieper op in. Zo lees je over de intensivering van de samenwerking met gemeenten en hoe medewerkers van Reclassering Nederland meer ruimte krijgen om maatwerk te leveren. Doen wat nodig is om recidive te voorkomen staat daarbij voorop.


Van werkstraf naar werk
Aan de hand van een reportage over de samenwerking tussen de gemeente Amsterdam en de werkstrafunit van Reclassering Nederland schetsen we de belangrijkste ontwikkelingen. Hoe begeleiden wij samen met gemeenten mensen van werkstraf naar werk? Hoe zorgen gemeenten en Reclassering Nederland dat ex-gedetineerden niet vervallen in oude patronen, en hun draai vinden in de samenleving? Collega’s en ketenpartners komen aan het woord en geven hun zienswijze.

COSA, Elektronische Controle, en meer…
In het jaarverslag vind je ook een aantal korte interviews over ‘highlights’ van 2016. Onder andere over COSA: het ‘award winnende’ project waarbij vrijwilligers zich inzetten om recidive van zedendaders te voorkomen. Dat COSA werkt blijkt uit de cijfers: ook in 2016 was er geen recidive onder zedendaders die deelnamen. En ook de ontwikkelingen op het gebied van Elektronische Controle (EC) komen aan bod. Zo is het aantal aansluitingen van de enkelband bij Reclassering Nederland in 2016 toegenomen naar 1575. 

En uiteraard vind je in het jaarverslag tevens de cijfermatige verantwoording en het verslag van de Raad van Toezicht.Ga naar de overzichtspagina van nieuws

Reclassering Nederland   |  Postbus 8215   |  3503 RE Utrecht
De website van Reclassering Nederland maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten