25 september 2017

Filmpje Reclasseren in de wijk


Om de kans op recidive door plegers van delicten te verminderen, werken gemeenten en Reclassering Nederland steeds vaker samen. Zij combineren zorg, dwang en drang. Zo werken in Den Haag justitiële partners en zorgpartners samen in de wijkteams. Dat levert veel op, zowel voor de wijk als de cliënt. In dit filmpje zie je hoe veelpleger Hendri Kartoredjo zijn weg terug vindt in de maatschappij, mede door deze aanpak.


Er zijn nauwe banden tussen onder meer de Nederlandse Politie, Reclassering Nederland, MEE, Veiligheidshuis, de gemeente, het OM en woningcorporaties, Bureau Jeugdzorg en Buurt Interventie Teams. Doel: werken aan een veilige buurt en samenleving. De samenwerking ging enkele jaren geleden van start in de wijk Zuiderpark en is intussen door alle wijken in Den Haag overgenomen.

Meer veiligheid in de wijk

Zo dragen betrokken partijen bij aan meer veiligheid in de wijk. Hierdoor daalt de overlast en neemt het gevoel van veiligheid onder buurtbewoners toe. Reclasseringswerker Willy Topcu en beleidsmedewerker Veiligheid Linda Groenestein van de gemeente Den Haag vertellen over de samenwerking. Reclasseringswerker Willy Topcu: “Reclasseren in de wijk werkt. De samenwerking tussen reclassering, gemeente en politie zorgt voor een veiliger wijk. We geven de buurt weer terug aan de buurtbewoners.”

Het filmpje werd 8 september jl. voor het eerst vertoond tijdens de netwerkdag van de Rijksbrede Benchmark Groep 'Leren in Uitvoering' in de voormalige Munt in Utrecht.

Bekijk hier het filmpje: https://youtu.be/SZZsXyeh9NQ

Meer informatie? Stuur een mail aan y.van.empel@reclassering.nl

 Ga naar de overzichtspagina van nieuws

Reclassering Nederland   |  Postbus 8215   |  3503 RE Utrecht
De website van Reclassering Nederland maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten