Nieuws
Adobestock 317573300 Corona Virus

Coronamaatregelen weer iets afgeschaald naar gedeeltelijke lockdown

De landelijke maatregelen om de coronabesmettingen in te dammen worden weer iets afgeschaald naar de gedeeltelijke lockdown, die sinds half oktober geldt. De tijdelijke verzwaringen zijn opgeheven. De reclassering past daarom waar nodig ook haar maatregelen aan.

De reclassering blijft haar kerntaken voortzetten, zo veilig en gezond mogelijk, zoals we dat de afgelopen tijd ook hebben gedaan. Algemeen directeur Johan Bac: “Ons werk levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en het rechtsgevoel in ons land. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de reclassering en nu ook specifiek de werkstraf aangemerkt als vitale sector, samen met partners in de keten. We gaan door met onze taken. Dit doen we volgens de actuele landelijke maatregelen en daarbij letten we voortdurend op dat het veilig en gezond blijft.”

Mondkapjesplicht

Per 1 december worden mondkapjes verplicht in publieke binnenruimtes. Dit betekent dat ook bij Reclassering Nederland het dragen van mondkapjes per 1 december verplicht wordt op onze locaties. Medewerkers, cliënten, leveranciers en andere bezoekers moeten vanaf die datum verplicht een mondkapje dragen binnen de panden van Reclassering Nederland.

Locaties

De kantoorlocaties van de reclassering voldoen aan het werken volgens de landelijke richtlijnen. Waar mogelijk vinden toezichtgesprekken telefonisch of via beeldbellen plaats, maar mocht persoonlijk contact noodzakelijk zijn, dan zijn de locaties ingericht om op een veilige manier het werk te kunnen doen en de noodzakelijke 1,5 meter afstand te kunnen houden.

Geplaatst op 19 november 2020