'Ik kreeg verkeerde vrienden'

11 oktober 2014

Werkgestrafte ‘Mo’ (19)
160 uur metrostellen schoonmaken

Ik snap wel waarom we niet samen mogen eten. Ze zien ons als criminelen. Dat zijn we toch ook? Dadelijk slaan we iemand van de RET neer.  Vroeger ging ik heel goed. Ik zat in 2 VWO, maar ging toen het foute pad op. Ik kreeg de verkeerde vrienden en werd van school afgestuurd.

'Is er iets zoek, dan is het meteen wijzen naar taakgestraften'

10 oktober 2014

Frans Linnenbank (55)
teamchef verzorgend onderhoud bij de RET, projectcoördinator van de werkgestraften

Ik werk al vanaf mijn korte broek bij de RET. In augustus had ik mijn veertigjarig jubileum. Ik ben bij de carrosserie-afdeling begonnen en toen op kantoor terechtgekomen. Ik heb reorganisatie na reorganisatie meegemaakt, maar voel me nog steeds onderdeel uitmaken van de RET-familie. Ik heb geen hobby’s; ik werk en ik rij jubilarissen van de RET.

'Het is hier net op het randje'

10 oktober 2014

Richard Dijkman (47)
onderhoudsspecialist bij de RET

Het is hier net op het randje. En dan bedoel ik niet de zoveelste bezuinigingsronde. Laatst nog, zaten die taakgestraften heerlijk tegen de pui van het gebouw aan, half te slapen met hun ogen dicht, met ontbloot bovenlijf lekker van het zonnetje te genieten. Dat is natuurlijk niet leuk voor de mensen die hier wel een baan hebben en hard moeten
werken. Toen zijn we wel even naar Frans toe gegaan van ‘joh, wij vinden dat dit niet helemaal kan’. Ze hoeven niet met een bal aan een ketting te lopen, maar laat in ieder geval zien dat ze ergens mee bezig zijn. Frans vond dat ook niet kunnen. Dat komt nu niet meer voor.


Reclassering Nederland   |  Postbus 8215   |  3503 RE Utrecht   |  Telefoon: 088-80 41000
De website van Reclassering Nederland maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten